Persluchtsysteem installeren?

Persluchtsystemen zijn niet meer weg te denken uit ons huidige leven. Perslucht, die door het veelvuldige gebruik na water, elektriciteit en gas wordt gezien als de vierde nutsvoorziening voor kleine en grote bedrijven, is tegenwoordig de drijvende factor achter vele verschillende processen. 

Met de (industriële) compressor wordt binnen het persluchtsysteem de perslucht gemaakt. Op het gebied van perslucht systemen zijn wij een specialist. Wij kunnen u helpen aan een op maat gemaakt persluchtsysteem en die vervolgens ook installeren.

Kosten perslucht systeem

Perslucht is door de hoge energiekosten voor het aanmaken ervan zeven tot acht keer duurder dan elektriciteit, maar het is wel vele malen veiliger. Bovendien zijn de persluchtsystemen minder duur. In een perslucht systeem worden minder onderdelen gebruikt vanwege het eenvoudige ontwerp.

Waar worden perslucht systemen voor gebruikt?

Er zijn twee verschillende manieren waarop perslucht in de industrie wordt gebruikt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen energielucht en actieve lucht. Met energielucht wordt energie opgeslagen en doorgegeven om zo mechanische arbeid uit te voeren. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het aandrijven van luchtbediende draaibanken, pneumatische productiemachines en voor het koelen of overbrengen van onderdelen tijdens de productie. 

Actieve lucht is een integraal onderdeel van een bepaald proces. De perslucht komt namelijk in aanraking met het product, waardoor de kwaliteit van de perslucht van groot belang is. Droge, schone perslucht kan worden gemaakt door middel van een behandeling met luchtconditioneringsapparatuur. Hiermee kan de standaard persluchtkwaliteit gefilterd worden tot aan “medicinale ademlucht” kwaliteit.  Droge, schone perslucht wordt onder meer gebruikt in de chemische en farmaceutische industrie, in de levensmiddelen- en drankensector en medische beademingsapparatuur. 

Aanvraag voor een offerte of advies?

We maken graag een afspraak voor een passende aanbieding.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact?

0548-621346